«Kvensokken»

onsdag 15 oktober, 2014

Kvensokken

Her er oppskrift på «kvensokken».

Begynn med hælen: Grått garn. Legg opp 33 masker, strikk 20 omganger fram og tilbake ribbestrikk hvor den rette masken hele tiden strikkes vridd. Fell for hæl: Strikk 21 masker, 2 sammen, snu og strikk 10 masker og 2 sammen, snu og strikk tilbake 10 masker, 2 sammen og snu. Fortsett til alle 11 masker er felt på hver side. Plukk opp 11 masker på hver side og fortsett ribbestrikk med vridde masker til 16 cm.

Såle: Strikk 14 masker ribbestrikk, fell 2 masker rett, strikk 1 maske rett og fell 2 masker vridd rett, 14 masker ribbestrikk. Fell på denne måte på alle rette omganger. På hver omgang strikkes de 3 midtre masker hele tiden v. Når det er 3 masker igjen settes disse på en tråd.

Riller strikkes i rustrødt,grønt, gult og blått.

Plukk opp ca 35 masker langs ene siden av sålen + 3 som er på tråden + 35 på andre siden. Nå skal det strikkes rillestrikk (rett begge veier) og nå felles det på alle omganger. 1. omgang fra vrangen. Strikk 34 masker, 2 masker vridd v sammen, 1 v og 2 v sammen. Hele tiden skal de 3 midtre masker være rett på retta. 2 riller av hver farge. På modellen er det brukt 5 farger. Strikk og fell på samme måte 20 omganger. Resten av maskene maskes sammen eller felles og sys sammen.

Plukk opp 54 masker og strikk rundt rillestrikk 16 omganger (2 riller a hver farge). Strikk 10 omganger 1 vridd rett og 1 v. Fortsett 20 omganger rillestrikk med motsatt fargevalg og slutt med hovedfarge. Fell løst av og fest trådene. Lag en liten dusk av alle fargene og fest på siden etter ønske.

Navnet «Kvensokken» og oppskriften er innsendt av Anne-Gerd Jonassen.